تبیان، دستیار زندگی
مسئله انتخابات در عراق مورد توجه همه بازیگران منطقه ای و داخلی است. حشدالشعبی حالا پس از آزاد سازی عراق به دنبال استقلال این کشور در عرصه های مختلف است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حضور حشدالشعبی در انتخابات آینده

مسئله انتخابات در عراق مورد توجه همه بازیگران منطقه ای و داخلی است. حشدالشعبی حالا پس از آزاد سازی عراق به دنبال استقلال این کشور در عرصه های مختلف است.

بخش سیاست تبیان
انتخابات عراق

به گزارش تبیان به نقل از  اندیشکده مطالعات جهان اسلام، موضوع حضور حشد الشعبی در انتخابات آینده چالش زا شده است ،  در همین راستا برخی احزاب سیاسی به دنبال تخریب وجهه حشد الشعبی  هستند . امروز مخالفان و برخی احزاب سیاسی از مشارکت رهبران حشد در عرصه سیاست واهمه دارند به همین دلیل دو موضوع را برجسته می کنند :

1 -  احزاب مشارک در انتخابات نباید از اسم حشد الشعبی سوء استفاده کنند .

2 -    نیروی نظامی قادر به مشارکت در انتخابات نیست . برای تبیین این موضوع ذکر چند مورد ضروری می باشد :

الف – اکثر گروه های که در حشد الشعبی هستند قبل از آغاز بحران عراق و ورود داعش و تشکیل حشد دارای گروه سیاسی بودند برای مثال گروه سرایا عاشورا که مرتبط به مجلس اعلی به رهبری سید عمار هستند با ائتلاف المواطن  ، گروه بدر با رهبری هادی العامری در چارچوب ائتلاف دولة القانون ، سرایا السلام که مرتبط به سید مقتدی صدر هستند با ائتلاف الاحرار در انتخابات 2010 شرکت کردند.

ب – حضور در عرصه سیاسی در همه جهان برای عموم مردم آزاد می باشد. کسانی که در حشد هستند و به دنبال شرکت در انتخابات 2018 هستد یا بصورت رسمی در حشد ثبت نام نکردند و این یعنی نیروی داوطلب محسوب می شوند نه نیروی نظامی،  یا اینکه در آستانه ثبت نام از حشد استعفاء می دهند، در نتیجه قرار نیست هیچ نیروی نظامی از حشد در انتخابات شرکت کند . و فضا سازی ها برای این موضوع یک نوع عملیات پیش دستانه است.

ج – از طرفی دیگر  قرار نیست حزب سیاسی بنام حشد شکل بگیرد، آن چیزی که پیش بینی می شود همان مشارکت افراد برجسته سیاسی که قبل از ورود داعش در عرصه سیاست و پس از ورود داعش در حشد حضور داشتند، به اضافه برخی دیگر از نخبگان سیاسی که حالا در کنار حشد حضور دارند و در این مدت از نیروهای مردمی عراق حمایت کردند.

د- حشد الشعبی در قانون عراق یک نیروی نظامی و رسمی  و ارتباط آن به انتخابات یک امر غیر قانونی است. اما هدف حمله به حشد برای ورود به عرصه سیاسی، حمله به سران مجاهد و فرمانده گروه های مستقر در حشد است که قبل از ورود به حشد فعالیت سیاسی داشتند و حالا نیز بخشی ا بدنه سیاسی عراق محسوب می شوند.

پیش بینی:  تخریب ها در روز های آتی افزایش می یابد اما اثر بخشی چندانی ندارد. محبوبیت گروه های مردمی افزایش یافته و به دلیل سبقه فعالیت سیاسی رهبران گروه های مقاومت در عراق، پیش بینی می شود با نزدیک تر شدن به انتخابات فعالیت آنان در عرصه سیاسی افزایش می یابد. هرچند در روز های آتی بایستی منتظر چالش جدید باشیم اما این چالش نمی تواند حشد را از صحنه انتخابات دور سازد.


منبع: اندیشکده مطالعات جهان اسلام