تبیان، دستیار زندگی
نهادهای ناظر بر انتخابات با ارسال نامه سرگشاده به حکومت خواستار تسریع روند اصلاحات انتخاباتی شدند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خواست نهادهای ناظر بر انتخابات جهت تسریع اصلاحات

نهادهای ناظر بر انتخابات با ارسال نامه سرگشاده به حکومت خواستار تسریع روند اصلاحات انتخاباتی شدند.

نهادهای ناظر بر انتخابات


 مسوولان نهاد های ناظر بر انتخابات در کابل از کمی توجهی حکومت وحدت ملی و به درازا کشیده شدن روند اصلاحات نظام انتخاباتی به شدت انتقاد کرده و می گویند که رهبران حکومت هر چی زودتر آمادگی ها برای برگزاری انتخابات پارلمانی را آغاز کند.
گفته شده، با دوام چنین وضعیت، برگزاری انتخابات در بهار سال آینده خورشیدی نیز امکان پذیر نخواهد بود، به همین دلیل در نشست خبری روز یکشنبه با ارسال نامه ای سرگشاده به رهبران حکومت وحدت ملی، خواستار تسریع روند اصلاحات در نظام انتخاباتی شدند.
در این نامه آمده است: اعلام تاریخ برگزاری انتخابات از سوی کمیسیون مستقل انتخابات فاقد اعتبار و تلاش برای متشنج شدن اوضاع سیاسی کشور و امتیاز گیری از حکومت است و کمیسیون مستقل انتخابات هیچ نوع هماهنگی با نیروهای امنیتی برای تامین امنیت پروسه انتخابات و کشورهای تمویل کننده انتخابات نکرده است.
محمد نعیم ایوب زاده، رییس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان (تیفا)، گفت: حکومت افغانستان و پارلمان در طول دو سال گذشته با ارزش های دموکراتیک و خواست های مردم بیشتر بازی کرده و خواست های مردم را به بازی گرفته است.
ی ایوب زاده به نمایندگی از مسوولان نهادهای ناظر بر انتخابات از جامعه جهانی خواست تا قبل از برگزاری نشست بروکسل، حکومت افغانستان را برای آوردن اصلاحات انتخاباتی و آمادگی برای برگزاری انتخابات زیر فشار قرار دهد.
او از جامعه جهانی انتقاد کرده گفت: متاسفانه در کنفرانس وارسا کشورهای بین المللی به طور مصلحت گرایانه با حکومت افغانستان برخورد کرد و در مورد حقایق و مواردی که مردم افغانستان را رنج می دهند، توجه نکرده است.
به باور مسوولان این نهادها، حلقاتی درون نظام تلاش دارند، مانع آوردن اصلاحات و برگزاری انتخابات پارلمانی شوند.
ایوب زاده تاکید کرد: حکومت وحدت ملی و کمیسیون مستقل انتخابات که در ظرفیت بسیار پایین قرار دارد، نمی تواند انتخابات را برگزار کند. کمیسیون مسقل انتخابات هیچ نوع استقلالیت کاری ندارد و درحال حاضر کارمندان تخصصی این کمیسیون رفته و دفاترش نیز غیر فعال است.
در نامه سرگشاده از رییس جمهور خواسته شده، هر چی زودتر فرمان تقنینی برای برگزاری انتخابات پارلمانی وشوراهای ولسوالی ها را صادر کند و حکومت با فرستادن فیصله مجلس نمایندگان به دادگاه عالی، کار کمیته گزینش را آغاز کند.
آوردن اصلاحات در نظام انتخاباتی یکی از اصل های توافقنامه رهبران برای تشکیل حکومت وحدت ملی بود، اما با گذشت نزدیک به دو سال تا کنون حکومت موفق به این کار نشده است.
کمیسیون مستقل انتخابات 24 میزان سال جاری را تاریخ برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی ها اعلام کرد اما احتمال می رود انتخابات در سال آینده برگزار شود.


منبع:خبرگزاری بخدی